GEÇMİŞTEKİ ÖNERİLER VE PROJELER
Geçmişte de Saadet Partisi olarak konuya ilişkin çeşitli proje ve öneriler ortaya koyduklarını ifade eden Tahtalı, alternatif alan bulunamaması halinde mevcut arazinin değerlendirilebileceğini ancak bugün gelinen noktada mahalle sakinlerinin haklı endişelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Bölgenin mevcut yapısı ve ortaya çıkabilecek olumsuzlukların dikkatle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tahtalı, tır parkı ihtiyacının gerçek bir sorun olduğunu ve kalıcı bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
ÇÖZÜM BARBAROS MAHALLESİ
Çözüm önerisi olarak Barbaros Mahallesi’nde kentsel dönüşüme giren alanı işaret eden Tahtalı, söz konusu bölgenin sanayi tesislerine, limanlara, otoyol gişelerine ve bağlantı yollarına yakınlığı nedeniyle önemli avantajlar sunduğunu ifade etti. Bu alanın tır parkı olarak değerlendirilmesinin hem şehir içi trafik yükünü azaltabileceğini hem de lojistik açıdan daha verimli bir çözüm sağlayabileceğini belirten Tahtalı, yerel yöneticiler ve kent kamuoyunun bu alternatifi ciddiyetle değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Körfez’de tır parkı konusundaki tartışmalar devam ederken, farklı kesimlerden gelen önerilerin önümüzdeki süreçte gündemdeki yerini koruması bekleniyor.
