Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli’de 15 Temmuz’un 10. Yılında Duygu Dolu Anma: Milli İrade Meydanı Tek Yürek Oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümünde Kocaeli’de düzenlenen anma programında binlerce vatandaş, şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı. “İrade Bizim Zafer Bizim” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde duygu dolu anlar yaşandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümünde

15 Temmuz kahramanları dualarla anıldı

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde Kocaeli Valiliği koordinesinde düzenlenen anma programı, Milli İrade Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fevziye Camii önünden başlayan Milli Birlik Yürüyüşü’nün meydana ulaşmasının ardından başlayan programda, demokrasi uğruna can veren şehitler ve mücadele eden gaziler rahmet, minnet ve şükranla anıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı özel video gösterimiyle devam etti.

Birlik ve beraberlik mesajları verildi

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, 15 Temmuz gecesinde milletin gösterdiği kararlı duruşun Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını vurgulayarak, milli iradeye sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Konuşmalarda, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda milletin birlik ve beraberlik ruhunun tüm dünyaya gösterildiği tarihi bir dönüm noktası olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitabı meydanda dinlendi

Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara yönelik canlı bağlantıyla gerçekleştirdiği konuşma, kurulan dev ekranlardan vatandaşlarla birlikte takip edildi. Meydanda toplanan kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlik ve beraberlik mesajlarını dikkatle dinledi.

Şehitler için Kur’an tilaveti ve dualar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitabının ardından hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim, Yasin-i Şerif ve Hatm-i Şerif okundu. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından yapılan dualarda, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere vatan uğruna hayatını kaybeden tüm kahramanlar rahmetle yad edildi.

Başarılı öğrencilere ödülleri verildi

Anma programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “İrade Bizim Zafer Bizim” temalı slogan, şiir, resim, afiş, kısa film, koro ve birlik öyküleri yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Sancak teslimi ve anlamlı gösteriler

Milli sporcular tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Sancak Koşusu sonunda sancak, Vali İlhami Aktaş’a teslim edildi. Daha sonra protokol üyeleri sahneye davet edilerek geleneksel selamlaşma gerçekleştirildi ve günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Gece boyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Toprağın Hafızası” adlı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlık destanını sahneye taşıyan gösterinin ardından türküler, ezgiler ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ise vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Gece sela sesleriyle sona erdi

Anma programı, saat 00.13’te Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’deki tüm camilerden eş zamanlı yükselen sela sesleriyle sona erdi. Meydanı dolduran vatandaşlar, sela okunurken duygu dolu anlar yaşarken, 15 Temmuz gecesinde verilen demokrasi mücadelesi bir kez daha hafızalarda canlandırıldı.

Yoğun katılım dikkat çekti

Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş başta olmak üzere Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, askeri ve mülki erkân, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, üniversite rektörleri, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, kent konseyi yöneticileri, şehit aileleri, gaziler, gazi yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Program, Kocaeli’de 15 Temmuz ruhunun aradan geçen 10 yıla rağmen aynı inanç ve kararlılıkla yaşatıldığını bir kez daha ortaya koydu.