Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aktaş’tan 30 Ağustos Mesajı: “30 Ağustos, Küllerinden Doğuşun Destanıdır”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyük Zafer’in bir milletin bağımsızlık haykırışı olduğunu vurgulayarak, “Bu şanlı zafer, mukaddesatı uğruna kenetlenen milletimizin yazdığı eşsiz bir destandır” dedi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj

Tarihin akışını değiştiren ve Türk milletinin bağımsızlık iradesini mühürleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı, Kocaeli’de büyük bir gururla karşılanıyor. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yayımladığı anlamlı mesajla hem kentin hem de tüm milletimizin bayramını kutlarken, zafere giden yoldaki ruhu ve kararlılığı yeniden hatırlattı.

“Tarihten Silinmek İstenen Bir Milletin Küllerinden Doğuşu”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu tarihi başarının sıradan bir askeri zafer olmadığını belirten Vali İlhami Aktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğduğu, bağımsızlık ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı tarihi bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelemizin taçlandığı bu şanlı zafer; vatan, bayrak ve mukaddesat uğrunda kenetlenen aziz milletimizin yazdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır.”

“Mazlum Halklara Örnek Bir Kahramanlık”

Milletimizin milli hâkimiyet ve beraberlik anlayışıyla tüm dünyaya unutulmaz bir ders verdiğine dikkat çeken Vali Aktaş, Türk milletinin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini ve sonsuza kadar var olacağını tarihe kazıdığını vurguladı.

Mesajının sonunda Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan kılan tüm aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri ise minnet ve şükranla yâd etti.