Ahilik Haftası programı Vali Aktaş’a anlatıldı
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Ahilik Kutlama Komitesi, Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret ederek hafta boyunca düzenlenecek program ve etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Ziyarette Ahilik geleneğinin temelinde yer alan birlik, dayanışma ve güzel ahlak anlayışının önemi de ele alındı.
“Ahilik değerlerini genç nesillere aktarmalıyız”
Vali İlhami Aktaş, Ahiliğin birlik, dayanışma ve güzel ahlakı esas alan önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.
Ahilik kültürünün gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çeken Aktaş, mesleki dayanışma ve ahlaki değerlerin yaşatılması temennisinde bulundu.
Aktaş, ziyaretleri dolayısıyla komite üyelerine teşekkür ederek Ahilik Haftası’nı kutladı.
Yılın Ahisi, kalfası ve çırağı da ziyaretteydi
Ziyarette Vali Yardımcısı Dr. Emre Nebioğlu, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkârlar Şube Müdürü Naci Kazak, Kocaeli Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş da yer aldı.
Programda ayrıca Yılın Ahisi Nuri Yağız, Yılın Kalfası Eren Özüt ve Yılın Çırağı Yahya Yıldırım ile Ahilik Kutlama Komitesi üyeleri de hazır bulundu.
Aktaş’a günün anısına hediye
Ziyaretin sonunda Ahilik Kutlama Komitesi üyeleri, Vali İlhami Aktaş’a günün anısına hediye takdim etti.
Komite üyeleri, kabulleri ve ilgileri nedeniyle Vali Aktaş’a teşekkürlerini iletti.
