Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dilovası’nda İki Önemli Eser Hizmete Açılıyor

Dilovası Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Afet Koordinasyon Merkezi ile Köseler Halk Kütüphanesi, 9 Ekim Cuma günü düzenlenecek törenlerle vatandaşların kullanımına sunulacak

Dilovası Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Afet Koordinasyon Merkezi ile Köseler

Dilovası Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek ve iki hayati alandaki ihtiyacı karşılayacak projelerini tamamladı. Afet risklerine karşı ilçeyi dirençli kılacak Afet Koordinasyon Merkezi ile kentin eğitim ve kültür birikimine katkı sağlayacak Köseler Halk Kütüphanesi’nin kapıları aynı gün düzenlenecek resmi törenlerle açılacak.

AFET BİLİNCİ VE KRİZ YÖNETİMİ TEK MERKEZDE

Cuma günü saat 11.00’de açılışı yapılacak olan Afet Koordinasyon Merkezi, olası afetler öncesinde bilinçlendirme faaliyetlerini yürütecek. Merkez; afet esnasında ve sonrasında yürütülecek operasyonların daha hızlı ve koordineli şekilde sevk ve idare edilmesine imkan tanıyarak, toplumsal afet farkındalığını üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

KÖSELER’E YENİ BİR EĞİTİM VE KÜLTÜR YUVASI

Günün ikinci organizasyonu ise saat 14.00’te Köseler Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek. Çocuklar, gençler ve araştırmacılar başta olmak üzere her yaştan vatandaşa kapılarını açacak olan tesis; zengin kaynak altyapısıyla bölgenin okuma ve araştırma kültürünü canlı tutacak yeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

BAŞKAN ÖMEROĞLU’NDAN İLÇE SAKİNLERİNE DAVET

İlçeye değer katacak iki projeyi hayata geçirmenin heyecanını paylaştıklarını belirten Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, tüm hemşehrilerini açılış programına davet ederek şunları kaydetti:

“Dilovası’mızın ihtiyaçlarını gözeterek hayata geçirdiğimiz hizmetlerimize yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak hepimiz için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda ilçemize kazandırdığımız Afet Koordinasyon Merkezimizin önemli bir görev üstleneceğine inanıyorum. Aynı gün hizmete açacağımız Köseler Halk Kütüphanemiz de çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgiyle buluşacağı güzel bir eğitim yuvası olacak. Bu iki kıymetli eserin hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi açılışlarımıza bekliyoruz.”

AÇILIŞ PROGRAMI TAKVİMİ

  • Afet Koordinasyon Merkezi Açılışı: 9 Ekim Cuma – Saat 11.00

  • Köseler Halk Kütüphanesi Açılışı: 9 Ekim Cuma – Saat 14.00