Kocaeli’nin sanayi ve üretim gücünü sahada incelemeyi sürdüren Vali İlhami Aktaş, otomotiv yan sanayisinin önde gelen tesislerinden Hyundai Mobis Otomotiv’e (Mobis Otomotiv ve Modül San. ve Tic. A.Ş.) çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan batarya fabrikasına yapılan ziyarette Vali Aktaş, Türk ve Güney Koreli üst düzey yöneticiler tarafından karşılandı.
ÜRETİM SÜREÇLERİ VE YENİ YATIRIMLAR ELE ALINDI
Hyundai Mobis Türkiye Genel Müdürü Necdet Öztürkçü, Hyundai Mobis CEO’su Soomin Hwang ve fabrika yöneticileri ile bir araya gelen Vali Aktaş, tesisteki batarya ve modül üretim süreçleri hakkında detaylı brifing aldı. Görüşmede, otomotiv sektörünün geleceğine yön veren batarya teknolojileri ile Kocaeli ve ülke ekonomisine kazandırılması planlanan yeni projeler masaya yatırıldı.
SAHA İNCELEMESİ VE ÇALIŞANLARA MORAL ZİYARETİ
Görüşmelerin ardından üretim hatlarını gezen Vali İlhami Aktaş, fabrikanın teknolojik altyapısını ve montaj aşamalarını yerinde denetledi. Vardiya başındaki personelle bir süre sohbet eden Aktaş, çalışanlara işlerinde kolaylıklar ve başarılar diledi.
TÜRK VE GÜNEY KORELİ YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR
Ziyaretin sonunda ev sahipliği ve konukseverliklerinden ötürü Hyundai Mobis Türkiye Genel Müdürü Necdet Öztürkçü ile CEO Soomin Hwang’a teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Türkiye’nin üretim ve istihdamına katkı sunan Türk ve Güney Koreli yönetim heyetini tebrik ederek başarı temennilerinde bulundu.
