“Aile ve Kültür – Edebiyat Kampı” adıyla düzenlenecek olan organizasyon, 18-21 Ağustos 2025 tarihleri arasında Kocaeli Aytepe Mevkiinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) destekleriyle hayata geçirilecektir.
Kampa, 38 ilden gelen öğretmen, veli, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 290 katılımcının yanı sıra, okuma programlarına yurt dışından katılan öğrenciler de iştirak edecektir. Azerbaycan’dan 10, Kırgızistan’dan 10, Bosna Hersek’ten 2, Kazakistan’dan 4 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 40 katılımcı olmak üzere toplamda 5 ülkeden gençler etkinlikte yer alacaktır.
Kamp boyunca, alanında uzman akademisyen ve yazarların seminerleri, katılımcıların entelektüel gelişimlerine katkı sunarken, “Vefatının 50. Yılında Nurettin Topçu’yu Anmak – Anlamak” başlıklı özel panel programı ile fikir ve kültür dünyamızın önemli isimlerinden Nurettin Topçu’nun düşünce mirası da ele alınacaktır.
Etkinliğin öne çıkan oturumlarından biri de 18 Ağustos 2025 Pazartesi günü saat 17.00-18.00 arasında gerçekleştirilecektir. Psikiyatrist-Yazar Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Son Sığınak: Aile” başlıklı söyleşisiyle katılımcılarla buluşacak. Toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunun günümüz dünyasında nasıl korunması gerektiğini bilimsel ve insani yönleriyle ele alacak olan bu söyleşi, kampın anlam ve hedefini derinleştirecek önemli bir program olacaktır.