Güncel

Zeray İnşaat’tan büyüme hamlesi

Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, basın mensupları ile buluşarak firmanın yeni yıl hedeflerini ve yeni projelerini paylaştı

7 Ocak 2022 Saat: 13:12
Zeray İnşaat’tan büyüme hamlesi
Zeray İnşaat’tan büyüme hamlesi

2008 yılında Zeki Zeray tarafından kurulan Zeray İnşaat, ilk projelerine Gölcük’te başladı. Hızla büyüyerek 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 14 başarılı projeyi tamamlayan Zeray İnşaat, 2011 yılına gelindiğinde tüm Kocaeli’de şehrin çehresini değiştiren konut ve iş yeri projelerine imza atar hale geldi. Bugüne kadar 35 başarılı proje tamamlayan Zeray İnşaat, önümüzdeki yıl itibariyle gerçekleştirmeye başlayacağı yeni projeler için başta Ege, Akdeniz ve İç Anadolu olmak üzere tüm yurt genelinde çalışmalarına başladı.

“SIFIR KAR İLE ÇALIŞTIK”

Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de bugün basın mensupları ile buluşan Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, firmanın yeni projelerinden ve hedeflerinden bahsetti. Zeray yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden bir tanesi. Dolayısıyla biz bu kent için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kentte mümkün olduğunca mevzuatımız gerektiğince yapılar üretiyoruz. Nitelikli yani tasarımsal yapılar üretemiyoruz. Ekonomik anlamda kronikleşmiş bakış açısı da var. Toplumda ürettiğimiz yapıların  karşılığı olması lazım. Hak ettiği değerde tasarlayamazsanız üretmezsiniz de. 6 sene boyunda 2014 yılına kadar sıfır kar ile geleceğe yatırım yaptık. Son 3-4 seneye baktığımızda çok sıkıntılı bir dönemde dahi büyümeyi başardık.

“KARTEPE YERLEŞİM AÇISINDAN GECİKTİ

2018’den itibaren Kartepe’ye yoğunlaştık. Yeni yerleşim alanları açıyoruz. Ilçe belediyeler ile görüştüğümüzde net cevaplar alamadığımızda boş kalan yerleri doldurmaya çalışıyoruz. Kentte en uygun yerleşim açısı Kartepe ve Başiskele’de yer alıyor. Kartepe, Kocaeli’de 12 ilçenin birleşmesiyle yerleşim açısından gecikti. Gebze tarafında bir kaç toplu konut yapabileceğimiz alanlar var. Ayrıca binin üzerinde kontrol edebileceğimiz alanlar mevcut. Sorunları akşamdan sabaha çözemiyorsunuz, bazen yıllar sürüyor.

“10 BİN PROJE PLANLIYORUZ”

Biz bu kentte sorumluluğumuz gereği neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. 2018’den itibaren Kartepe ilçesine yoğunlaştık. Biz de mümkün olduğunca hangi bölgede inşaata başlayabiliriz diye yerel yönetimlerle görüşüyoruz. Ankara, İzmir ve Bursa’da da çalışmalara başladık. Gebze bölgesinde de projeler başlatmak istiyoruz. TÜSİAD’a üye olduk. Firma olarak 1040 personelimiz bulunuyor. Aktif şantiye Kocaeli’de 5 tane, 4 şantiye de hazırlanıyor. 2022 yılında 10 proje planlıyoruz” dedi.

“İSTANBUL’A TAŞINIYORUZ”

Genel merkezimizi ise İstanbul’a taşıyoruz. Bir seneye yakın sürede vakıf hazırlığı yaptık. Zeray Vakfı. İzmit’in ana binasını o vakfa teslim edeceğiz. O vakfın üniversitesi, hastanesi olacak. Nisan ayında vakfın açılışını yapmayı planlıyoruz. Vakfın merkezi bu şehirde olacak. 5 yıllık planlarımız var. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 10 bin projeyi tamamlamış olmak istiyoruz. Başka şehirlerde projelerimiz gördüğünde Kocaeliler, bu firma benim memleketimin firması diyecek. Vakıf olarak da burada bulanamayacağımız için bu kentten kopmak istemedik.

“BİR BANKA HAYALİM VAR”

İçerisinden cadde geçen bir çimento fabrikası ve bir banka açma hedefimiz var. Bankacılar bizi banka açmaya zorladı. 1-1,5 yıl içerinde bu hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Ege ya da Akdeniz’de bir otel veya tatil köyü yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız