Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

16. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Uygur Kültürü ve Doğu Türkistan Etkinliği

16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı bünyesinde düzenlenecek özel programda, Kocaeli’nin kültürel mirası, yeni edebi eserler ve Doğu Türkistan davası edebiyat ve sanat yoluyla anlatılacak

16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı bünyesinde düzenlenecek özel programda, Kocaeli’nin

Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam eden 16. Uluslararası Kocaeli Kitap Fuarı, anlamlı bir kültürel buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. TOYŞAD Derneği, Türkistan Kültür ve Sanat Derneği ile Uygur Kültür Evi iş birliğinde gerçekleştirilecek programda; Kocaeli’nin yerel değerleri, Doğu Türkistan davası ve Uygur kültürü edebiyatın birleştirici gücüyle ziyaretçilere aktarılacak.

EDEBİYAT VE KÜLTÜR DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER katılıyor

Kültürel hafızayı canlı tutmak ve Doğu Türkistan mücadelesini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; Gökalp Şentürk, Nurala Göktürk, Hamit Göktürk ve İsa Dost kitapseverlerle bir araya gelecek. Konuklar, edebi çalışmaları ve sunumlarıyla etkinliğe katkı sunacak.

GELENEKSEL DOPPA VE FOLKLOR GÖSTERİSİ

10 Ekim Cumartesi günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gün boyu sürecek etkinlik programının detayları şu şekilde belirlendi:

  • 10.30 – 20.00: K-37 Standında Uygur kültürünün simgelerinden kaftan ve doppa giyimi etkinliği

  • 17.00: Dış sahnede geleneksel Uygur Folklor gösterisi

TOYŞAD ve paydaş dernekler, Kocaeli’nin kültürel birikimine ve Doğu Türkistan davasına gönül veren tüm vatandaşları bu anlamlı buluşmaya davet etti.