Kongrede söz alan partililer, Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adalet olduğuna dikkat çekti. Bu ilkelerden taviz verilmeyeceği vurgulanırken, yol arkadaşlarıyla birlikte bu değerlere sahip çıkma sözü yinelendi.
İzmit’te yapılan kongrenin, partide birlik ve beraberliğin güçlenmesi açısından önemine değinildi. Ayrıca yeni dönemde göreve talip olan başkan adayı ve yönetimine başarı dilekleri iletilerek, İzmit’in ve ülkenin geleceği için umutlu mesajlar verildi.
”Değerli yol arkadaşlarım
Cümlelerime aydınlık bir memleket, mutlu bir millet ifadeleri ile başlamayı inanın o kadar çok isterdim ki…
Ancak;
Her güne, bugün ne olacak diye kalkıp ve sonrada bu kadar da olmaz ki deyip yatıyor isek güzelliklerden söz etmek ne mümkün!
Memleketimiz siyasi tarihinin en utanç verici dönemini yaşıyor maalesef.
Unutmayalım ki bizler, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda yürüyen Cumhuriyet Halk Partilileriz. Atatürk’ün ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ sözü, bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.
O’NUN KURDUĞU CUMHURİYET’İN; DEĞERLERİNİ, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK İDEALİNİ KORUMAK BİZİM EN TEMEL SORUMLULUĞUMUZDUR!”

