Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan Ercan: Gazeteciler susarsa toplum karanlığa gömülür

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğunu belirterek, “Gazeteciler susarsa, toplum karanlığa gömülür. Biz, o karanlığa teslim olmayacağız” dedi

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ercan, açıklamasında basın özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğunu vurgulayarak, gerçeğin peşinde koşan gazetecilere destek çağrısında bulundu.

GAZETECİLİK HALKIN SESİ OLABİLME MÜCADELESİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde; kalemini gerçeğin, emeğin ve halkın yanında tutan tüm basın emekçilerini saygıyla selamlıyoruz. Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik, yalnızca haber yapmak değil; baskıya, sansüre, tehdide ve saldırıya rağmen halkın sesi olabilme mücadelesidir. Gerçeği yazmanın bedeli kimi zaman yalnızlık, kimi zaman saldırı, kimi zaman da yargı tehdididir. Ama unutulmamalıdır ki, hakikatin kalemi kırılmaz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, baskı ve tehditlere rağmen boyun eğmeyen tüm basın mensuplarının yanındayız.

GAZETECİLER SUSARSA TOPLUM KARANLIĞA GÖMÜLÜR

Gazetecilere yönelik saldırıların giderek arttığı bir dönemde, bizler bir kez daha açıkça söylüyoruz: Basına yönelik her türlü baskının, sansürün ve şiddetin karşısındayız. Gerçeğin susturulamayacağını, halkın haber alma hakkının engellenemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz. Gazeteciler susarsa, toplum karanlığa gömülür. Biz, o karanlığa teslim olmayacağız.”