Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılavuz AURA Takımı EFES 2026’da

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kılavuz AURA Takımı, geliştirdiği insansız su altı aracı projeleriyle bu yıl ilk kez düzenlenen Savunma Bilim ve Teknolojileri temalı proje yarışmasında 292 proje arasından seçilerek Türkiye’nin en iyi 10 savunma sanayi projesi arasında yer aldı

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kılavuz AURA Takımı, geliştirdiği insansız

“APPA” EFES 2026’DA SERGİLENDİ

2021 yılında Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Kılavuz AURA Takımı, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Yılmaz danışmanlığında geliştirdiği “APPA İnsansız Su Altı Aracı” projesiyle EFES 2026 Tatbikatı kapsamında projelerini sergilemeye hak kazandı.

Takımın geliştirdiği sistem; otonom boru hattı takibi, sabotaj tespiti ve hassas navigasyon gibi askeri kullanım alanlarına yönelik yetenekleriyle öne çıktı. Proje, savunma sanayii temsilcileri ve askeri yetkililerden yoğun ilgi gördü.

Whatsapp Image 2026 05 24 At 09.26.42

TEKNOFEST’TE DE DERECELER ELDE ETTİLER

Kılavuz AURA Takımı’nın başarıları bununla da sınırlı kalmadı. Takım, daha önce TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda da önemli dereceler elde etti. 2024 yılında birincilik ve “En Özgün Yazılım” ödülünü kazanan ekip, 2025 yılında ise ikinci olmayı başardı.

Whatsapp Image 2026 05 24 At 09.26.43

ERDOĞAN VE SAVUNMA SANAYİİ TEMSİLCİLERİNE TANITTILAR

Takım üyeleri, projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet yetkilileri, savunma sanayii temsilcileri ve askeri personele tanıtma fırsatı buldu. Kılavuz AURA Takımı, sahadan aldıkları geri bildirimler doğrultusunda projelerini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Whatsapp Image 2026 05 24 At 09.26.43 2

“ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT”

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencisi Merve Eski, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada savunma sanayii çalışanları ve askeri personelle bir araya gelmenin projelerin gelişim sürecine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Eski, bu tür organizasyonların mühendislik öğrencileri açısından hem ekip çalışması deneyimi hem de projelerini tanıtma fırsatı sunduğunu belirterek, tüm mühendislik öğrencilerine EFES Proje Yarışması ve benzeri organizasyonlara katılmaları yönünde tavsiyede bulundu.