Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli’de Yeni Eğitim Yılı Öncesi Güvenlik Zirvesi: Okul Çevreleri Mercek Altında

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim alabilmesi için kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi kararlaştırıldı

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik

Okul güvenliği için kurumlar bir araya geldi

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Okul ve Çevresi Güvenlik Tedbirleri Toplantısı”na, ilgili kurumların yöneticileri ve güvenlik birimlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda Vali Yardımcısı Salih Bıçak, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta yetkilileri ile emniyet, jandarma ve ilgili kurumların yöneticileri hazır bulundu.

Okulların durumu ve güvenlik planlaması değerlendirildi

Toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki okulların genel durumu ile eğitim-öğretim sürecine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ardından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından okul ve çevrelerinde uygulanan mevcut güvenlik önlemleri ile yeni eğitim döneminde hayata geçirilmesi planlanan tedbirler katılımcılarla paylaşıldı.

Hedef, güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı

Toplantıda, 2026-2027 eğitim öğretim yılının güvenli, huzurlu ve verimli bir şekilde geçirilmesi amacıyla alınacak ilave önlemler kapsamlı şekilde ele alındı. Okul çevrelerinde güvenliğin artırılması, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve öğrencilerin eğitimlerini güven içinde sürdürebilmeleri için yürütülecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali İlhami Aktaş başkanlığındaki toplantıda, çocukların ve gençlerin güvenli eğitim ortamlarında geleceğe hazırlanmasının öncelikli hedef olduğu vurgulanırken, yeni eğitim yılı öncesinde tüm kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.